Imate težave z vašimi zobmi? Ne rastejo pravilno? Potem vam priporočimo, da si privoščite zobni aparat. V današnjih časih se je zobni aparat razvil v nekaj povsem vsakdanjega. Z tehnološkim razvojem so se razvili novi postopki, kako ga namestimo.

Glavna naloga zobnega aparata je, da popravi vaše zobe, da bodo rastli pravilno. Skratka za pravilno rast vaših zob. Mi sami ne moremo vplivati na to, kako bodo rastli naši zobje. Ponavadi je to odvisno od naše genetike. Rodimo se takšni kot smo in tega ne moremo spremeniti. Nekateri ljudje imajo manj težav z zobmi, medtem ko nekateri več. Zobni se ponavadi pojavi pri otrocih in najstnikih, ker takrat zobje najbolj rastejo in je treba poskrbeti, da bodo rastli pravilno. Pravilna rast zoba vpliva na sam ugriz v hrano, našo govorjenje in pa seveda nasmeh. Je res, da se ljudje ponavadi bojimo zobozdravikov, vendar pri zobnih aparatih preprosto ni potrebe za strah, saj je popolnoma brez bolečin.

zobni aparat

Imamo več vrst zobnih aparatov. Lahko so fiksni ali snemljivi. Fiksni, kot nam pove že sama beseda, se jih ne da sneti. Zobni aparat namesti ortodont in jih pacienti ne morejo sami sneti. Ta vrsta aparata je najbolj popularna in najceneša izbira. Zobni aparat sestavljajo zvezdice, skozi katere je napeljana žica, katera poskrbi za pravilno rast naših zob. Potem pa imamo še snemljive, katere lahko pacient sneme sam. Ortodont nam pove, koliko časa na dan ga moramo nositi za njegovo optimalno delovanje. Prednost snemljivega zobnega aparata je ta, da pacient lažje poskrbi za ustno higieno in to, da jih ne potrebuje imeti nameščene 24 ur na dan. Je pa malenkost dražji od fiksnega. Dan danes se pa tudi uporabljajo nevidni zobni aparati.

Potrebujete izkušenega in strokovno izobraženega orotodonta? Zobozdravstvo Clarus-Dental bo poskrbelo za vaše zobe. Prijazni ortodont se bo z vami pogovoril o vseh vaših težavah in tako boste skupaj izbrali najboljšo rešitev za vas. Obiščite jih še danes!