Zagotovo vsak izmed nas ob misli na otoček sredi jezera pomisli na Bled ter eno izmed njegovih največjih znamenitosti. Pa vendar, vsak dolenjski pripadnik ve, da imamo takšno znamenitost tudi v naših krajih. Grad Otočec je ena izmed lepših dolenjskih destinacij, mamljiva tako za pare kot za družine. Ob sončnih dnevih, ter ob vikendih lahko opazimo veliko obiskovalcev, ki se sprehodi skozi lepo urejeno pot, se za hip ustavi ter tudi nekaj dobrega poje in spije. Grad Otočec pa je tudi zelo priljubljena destinacija za poročne slovesnosti, tukaj sta si namreč večno zvestobo obljubila tudi znana slovenca, Rebeka Dremelj pred nekaj leti pa tudi Anže Kopitar. Če vas zanima še kaj o Gradu Otočec vas vabimo, da obiščete spletno stran https://ostarija-herbelier.si/grad-otocec/ za še več koristnih in zanimivih informacij.

Grad Otočec se nahaja v neposredni bližini Novega mesta, ki je glavno mesto Dolenjske. Otočec je bil sprva znan kot podeželsko mestece, nato pa je s pomočjo turizma postal poznan širom Slovenije, ter tudi izven njenih meja. Grad Otočec, je edini grad v Sloveniji, ki se nahaja na otoku, saj ga obdaja reka, do njega pa je moč priti le skozi most, ki je prevozen tudi za motorna vozila. Za turistične potrebe, so grad prenovli, tako da je sedaj hotel, ki nudi udobje vsakemu gostu, ravno tako pa se lahko ponašajo tudi z vrhunsko ponudbo hrane in pijače, je pa seveda več kot odličen kraj za dogodke in prireditve. Grad Otočec je za svojo prenovo lahko hvaležen predvsem podjetju Krka, ki ga je vzela pod svoje okrilje.

Grad Otočec se lahko ponaša tudi s posebno zaščito. Zaščiten je namreč kot nepremični spomenik na državni ravni, kar je najvišja možna zaščita v Sloveniji. Grad otočec se lahko ponaša z lepo opremljenimi sobami, ki so narejene predvsem iz naravnih materialov, grajska kopalnica je bogata z masažno kadjo, ter razkošnimi dežnimi tuši. Vse to se seveda spodobi, saj hotel Grad Otočec zaznamuje 5 zvezdic, kar zagotavlja, da noben gost ne ostane ravnodušen. Poleg lepo opremljenih sob, pa se lahko sprostimo v tišini neokrnjene narave, ter lepo vzdrževano okolico gradu.