Združeno kraljestvo je sestavljeno iz več dežel oziroma držav, in sicer iz Anglije, Severne Irske, Škotske in Walesa. Večina obiskovalcev Združenega kraljestva obišče glavno mesto države in Anglije, London. To je zelo staro mesto, uradno ustanovljeno med časom Rimljanov in je bil najprej poimenovan Londonium. Ljudje London obiskujejo zaradi različnih razlogov, je pa to ogromno mesto z mnogimi znamenitostmi. Najbolj obiskane lokacije so London Eye, Big Ben, Londonski Stolp ter Buckinghamska Palača. Anglija ima na splošno mnogo zgodovinskih stavb in atrakcij, večina katerih je v Londonu.

London Eye je ogromno kolo, ki je bilo odrto ob praznovanju novega stoletja leta 2000. Vstopnica zanj je 15 Britanskih funtov na osebo. Razgled iz njega vam omogoča pogled nad večino Londona, vključno z reko Thames, palačo, Big Benom. V nekaterih primerih in ob lepem vremenu lahko vidite do 40 km oddaljene kraje.

Big Ben je stari urni stolp, ki je star že več kot 200 let in je bil včasih del stare plače, ki jo je leta 1834 požar skoraj popolnoma uničil. Avgusta 2017 so ga za nadaljnja štiri leta zaprli zaradi obnove. Londonski stolp je stolp, kjer je shranjena Krona Britanije in drugi dragulji kraljeve družine. Združeno kraljestvo ima že od srednjeveških časov zelo slavno kraljevo družino. Nekatere družine imajo družinska drevesa, ki segajo v stari srednji vek.

Združeno kraljestvo

Buckinghamska palača je stavba, v kateri živi kraljeva družina. London je bil eden izmed najbolj obiskanih turističnih lokacij med poroko Princa Williama in Catherine Middelton. Tudi letos bo ogromno obiska, ker se bo poročil princ Harry. Združeno kraljestvo bo tako imelo še večjo kraljevo družino.

Država je imela tudi pestro zgodovino, od časov Anglo-Saxov do druge svetovne vojne. Med vikinškimi časi je bila Anglija velikokrat napadena in pod invazijami. Ljudje so se med seboj pomešali in počasi se je s tem razvil stari angleški jezik, ki je bil kombinacija več teh ljudskih jezikov. Med časom Rimljanov in Elizabete so s sosednimi državami imeli Angleži mnogo spopadov. Med najbolj znane spada vojna za samostojno Škotsko. V zgodovini je Združeno kraljestvo imelo mnoge spopade s Francijo, vendar pa sta sčasoma postali zelo dobri zaveznici.

Leta 1550 so mnoge države začele kolonizacijo oddaljenih dežel in tako je Angleška Kraljevina ustvarila enega izmed največjih imperijev v tistem času. Najbolj znana je bila takratna kolonija Jamestown, kjer se je začela kolonizacija Amerike. Čez naslednjih nekaj let so mnoge kolonije razglasile samostojnost, zato se je imperij Anglije dosti zmanjšal, dokler niso imeli samo še 4-5 manjših kolonij po celotnem svetu.

Dandanes je Združeno kraljestvo ta trenutek še del Evropske unije, vendar so leta 2016 imeli referendum za izstop iz Evropske unije. Britanci so se odločili za izstop, ker so želeli ponovno samostojnost od ostale Evrope. Združeno kraljestvo bo tako izstopilo iz Evropske unije, ko bo njihov parlament sklenil primeren dogovor z Evropsko komisijo.