Varnost podjetja je zelo pomembna stvar, še posebej dandanes. To je zato, ker brez pravilno nameščenih varnostnih protokolov lahko kdo vdre v naše podatkovne baze v podjetju. To lahko povzroči hude težave za stranke in pravne postopke za podjetje. Varnost lahko preprosto uredimo tako, da se zaščitimo s požarnim zidom ali šifriranjem programov oziroma datotek. S tem tudi preprečimo kopiranje ali pa popolno krajo datotek. Nekatera podjetja, ki se ukvarjajo s programi, pogosto, ko stisnejo podatke na datoteke, jih tudi šifrirajo zato, da ne bi prišlo do goljufije ali pa prevare med uporabo programa.

Zato pogosto, ko uporabljamo različne programe, opazimo, da uporabljajo posebne ključe za dostop do nekaterih funkcij. To je običajno zato, da preprečijo piratstvo njihove tehnologije. To je tudi v namen za finančno varnost podjetja, saj če bi vsi vedeli, kako je program narejen, bi lahko konkurenčno podjetje ali kdorkoli naredil program, ki bi bil praktično enak, brez posebnega truda.

varnost podjetja

Nobena vrsta šifriranja ni 100 % zanesljiva, vendar pa, ko šifriramo produkt, si lahko vsaj zagotovimo nekaj tednov, preden lahko pirati prevarajo postopek preverjanja licence. Nekatera podjetja uporabljajo različne načine preverjanja legitimnosti produkta. Na primer zelo priljubljen način preverjanja legitimnosti se imenuje “Denuvo.” Denuvo je tako imenovani “DRM”, ki ga nekateri programi uporabljajo, da preverijo, ali je produkt pravilno aktiviran na njihovih strežnikih. Tovrstni način preverjanja legitimnosti je lahko pomemben za varnost podjetja in uporabnikov.

Podjetje, ki shranjuje osebne podatke, kot so številke kreditnih kartic od njihovih uporabnikov, potrebujejo takšne programe, saj ti vsake toliko časa preverijo podatke, ki jih imajo shranjene na strežnikih s podatki uporabnika. Če se tej ne ujemajo, lahko varnostni program prekine povezavo ali pa zablokira dostop do plačila, vendar pa imamo s takšnimi programi lahko težave. Pogosto lahko pride do napake in bo sistem zablokiral legitimne uporabnike. Varnost podjetja se lahko tudi upočasni, saj program zazna tako legitimne uporabnike kot nelegitimne.

Nekateri programi lahko popolno prenehajo delati, ko izgubijo povezavo z internetom. Povezava z internetom je v glavnem zato, da preverijo serijsko številko različnih računalniških delov, s tistimi, ki so na njihovih strežnikih. To je tudi v primeru, ko uporabljamo programe v podjetju. Za varnost podjetja bo program zabeležil, katere komponente so v računalniku in jih nato naložil na strežnik. Pogledal bo tudi, kateri operacijski sistem je naložen na računalnik in kateri program zahteva odobritev za delovanje. Prijava programov je v nekaterih primerih omejena. Programi včasih dovolijo, da se s samo eno licenco lahko registrira program na treh različnih računalnikih.