Umivalnik za kopalnico je obvezna oprema vsake kopalnice, pa naj bo v stavbi ali zunaj, saj je osnova za umivanje obraza in rok ter tudi telesa, če ni druge možnosti. Vsak umivalnik za kopalnico ima več funkcij in ena od njih je tudi, da lahko v njem umijete tudi lase ter perilo po potrebi. Dokler umivalnikov niso imeli, si rok in zob niso prali, ker je brez njega res nerodno Sodobni umivalniki so preprostih a funkcionalnih oblik, običajno s pipo in lahko so tudi z dodatki.

umivalnik za kopalnico
Umivalnik za kopalnico je lahko vgraden ali pa stoji sam na nogi in nekateri tudi na omari. Omara je dober izum, ker imate pod umivalnikom lahko tudi brisače ali čistila in mila, krtačke in še kaj drugega potrebujete v kopalnici, na primer dišavni spreji. Umivalnik je lahko del omare, ki je večja in ima še predale v katere lahko spravite drobnarije in sušilec za lase, kreme, paste, krtačke, glavnik in še druge pripomočke, tudi damske vložke ali skodelice in brivnike.
Sodoben umivalnik za kopalnico je dostikrat del pulta, ki je super odlagalna površina za vse potrebščine za umivanje, ličenje, depiliranje in podobno. Samostoječi umivalniki pa imajo keramično nogo, na kateri stojijo in zakriva vodovodno instalacijo, da zgleda umivalnik lep na pogled. Tega se izbere takrat, ko imate samostojne omare ali omare nad umivalnikom in ob njem, kamor odlagate stvari.
Umivalnik za kopalnico je lahko katere koli klasične dimenzije in oblike. Za vas izberite takega, ki vam ustreza za to, da bo umivanje kar se da udobno. Če imate otroke, lahko zanje izberete majhen umivalnik in ga postavite bistveno nižje, kot za odrasle, da bodo dovolj visoki za samostojno umivanje. Lahko pa zanje uporabite stabilno pručko, da dosežejo višino umivalnika. Kar se tiče oblike je najbolje, da vzamete kopalniško garnituro, da bodo vsi kopalniški elementi podobni in enakega stila ter bodo sodili drug k drugemu.