Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je v Sloveniji kar obvezno, ker dopolnjuje osnovno zavarovanje, ki ne krije dosti zdravil in zdravstvenih storitev. Zato si čim prej uredite dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je poceni glede na to, koliko lahko plačate zdravstvene storitve, ležanje v bolnici in operacije ter prevoz z rešilcem. Cene v teh primerih lahko gredo do nekaj sto tisoč evrov, kar običajen državljan ne zmote kriti in vse to krije potem zavarovalnica iz vzajemnega sklad dodatnega zavarovanja.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje
Kot vidite, se dopolnilno zdravstveno zavarovanje res splača, ker letno plačate nekaj sto evrov, koristite pa lahko potem bolj kakovostna zdravila, zdravstvene storitve in ostalo, kar tako zavarovanje krije. Premije so precej različne, od osnovne do vip premije, ki jo plačujete, kar pomeni tudi, kako kakovostna zdravila in storitve boste potem dobili, ko boste to potrebovali. Več, kot plačate, več dobite. Za najboljšo premijo dodatnega zavarovanja dobite svojo sobo v bolnici s televizijo in posebno oskrbno. Vse to krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje z višjo premijo, če se zanjo odločite.
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je za vas najceneje skleniti takoj v prvem letu od zaključka šolanja in izgube statusa študenta, če ste zdravi. Drugače v vseh primerih plačate višjo premijo in se vsako leto, ko ne plačujete te premije povečuje za 3 %, kar pa se precej pozna. Zato začnite plačevati takoj. Velja še opozorilo, da takoj, ko začnete plačevati, še ne velja zavarovanje, ki ga plačujete, ampak šele čez 3 mesece. Zato ne mislite, da boste začeli plačevati, ko zbolite ali je kaj narobe, na primer da doživite nesrečo.
To se ne bo obrestovalo, ker boste še 3 mesece morali plačevati vse iz lastnega žepa, preden začne dopolnilno zavarovanje veljati. Pri kateri zavarovalnici ga sklene to ni pomembno, ker so paketi zavarovanj podobni in cene tudi. Pomembno je, kateri zavarovalnici dejansko zaupate, da bo poskrbela za vas, ko bo treba.