Cena fasade je individualna in se razlikuje za vsako stavbo posebej, saj je cena fasade odvisna od površine, zahtevnosti del in cene materiala ter mojstra, ki fasado izdela. Vse to je treba prej vedeti, da vam lahko ponudijo najugodnejšo ponudbo za vaš budžet ter pričakovanja. Vendar se pri fasadi ne splača varčevati pri materialu ter mojstru, zato najemite najboljšega in kupite kakovosten material, ker boste potem imeli vse življenje mir. Hkrati boste privarčevali na ogrevanju in pleti ne bo vroče v vaših prostorih, zato ne bo treba vklapljati klime ter jih ohlajati. Res premislite, kaj boste kupili in komu zaupali izdelavo fasade.

cena fasade
Cena fasade mora vsebovati tudi zaščito stavbe, drugače boste to plačali posebej. Izkušeni mojstri bodo to upoštevali v predračunu, ki ga boste odbili. Predračun je informativne narave glede na računico, material in predvideno količino porabljenega materiala ter dela na površino vaše stavbe. Če je površina zakomplicirana za obdelavo, se lahko cena fasade poveča.
Pri novogradnji je jasno, kolikšna bo cena fasade, saj se jo gradi od začetka in običajno ni komplikacij ter nepredvidenega. Pri obstoječi stavbi brez fasade je nekaj podobnega, vendar pa pri obnovi fasade se cena težko predvidi, saj je treba staro fasado in oblogo najprej odstraniti, stavbo očisti in po možnosti posušiti ter sanirati. Mojstri lahko vnaprej predvidijo približno, koliko bo to stalo, ne pa čisto natančno, daj se vmes lahko zaplete, če česa niso mogli prej predvideti in se pokaže šele, ko se fasada izdeluje.
Fasada mora biti narejena brezhibno zato, da tesni in da je hiša zdrava ter varčna za uporabo. Če so v njej napake, lahko tudi kaj zamaka in pušča vlaga. V teh primerih je napake težko in drago popraviti, če se jih sploh da in ne boste potem vse življenje živeli v stavbi z napako, kar vas bo stalo. Zato najemite izkušeno podjetje z referencami.