Vedno, ko govorimo o garderobi govorimo in pišemo o oblekah, hlačah, majicah, pozabimo pa našo noč. Tudi takrat smo oblečeni ampak uporabimo čisto nekaj drugega. Zvečer preden se spravimo spat se preoblečemo v spalno perilo. Tem spalnem perilu navadno rečemo pižama. Vemo, da nekateri celo življenje ne oblečejo pižame, ampak mi bomo v tem članku pisali o raznih pižamah in tistih ljudeh, ki jih oblačijo. Na tej spletni strani https://pizame.si/ lahko najdete prav luštne za vse spole in starosti. Če ste v nakupu nove, vam priporočam da malo pogledate, mogoče pa bo katera se našla za vas.

Tudi za dober oziroma miren spanec je odvisna tudi pižama. V njej se moramo prijetno počutiti, mora biti lahka in nam res ne sme biti v njej prevroče. Vsak ima rad drugačen material pižame, nekateri ne komplicirajo oziroma jim vse ustreza. Težko je povedat kateri material je najboljši, ker res vsakemu nekaj drugega ugaja. Nekateri namesto udobne pižame vzamejo kakšno majico in se v njej tudi v redu počutijo. Pižama je tista naša garderoba, ki jo nosimo ponoči za našo spanje. Se pa tudi lahko spreminjajo glede na letne čase. Saj poleti v tisti vročini ne nosimo debele, saj nam bi bilo še bolj vroče in spet ne bi spali. Takrat oblečemo spalne srajce ali pižame s kratkimi rokavi in hlačami.

pižama

O pižamah res malo govorimo. Mislim, da jih tudi nimamo toliko v omarah, kot mogoče kakšnih majic. Sedaj ne bomo govorili na koliko časa si jo moramo preobleči, da imamo dovolj pižam v naši omari. To vsak sam ve in tudi ni tema o tem. Pižama posebej za zimo in za našo vroče poletje je sigurno v vsaki omari. Lahko jih dobimo v različnih materialih, prav tako vseh krojih, barvah in različnih vzorcih. Tudi naši moški jih nosijo, čeprav je malo takih, ki jih nosijo vedno. Oni so raje bolj na izi, ampak nekateri jih radi oblečejo.