Fizioterapija pomaga pri marsikateri poškodbi in bolezni, da se jo odpravi ali olajša. K fizioterapevtu vas lahko napoti zdravnik ali pa se naročite sami. Samoplačniško lahko izbirate svojega fizioterapevta in ste takoj na vrsti, ko ga potrebujete. Preberite si več na https://therapia-dom.si/, kjer vam predlagamo dobrega fizioterapevta z večletinmi ikzušnjami in sodobno opremo za terapije. Fizioterapija je učinkovita po poškodbah ali po resni bolezni kot je možganska kap, ko se človek dejansko motorike uči na novo.

fizioterapija

Da bi bila fizioterapija uspešna, je trena najprej narediti rpegled. Fizioterapevt vam bo povedal glede na vaše stanje, kaj se lahko naredi, kakšen bo predvidoma rezultat in v kakšnem času. Nato se bo terapija začela. Prednost fizioterapije na domu je, da vas obišče fizioterapevt kar doma in ni treba nikamor iti. To je super za take bolnike, ki niso pokretni, da se ne obremnjujejo še s tem, kako bodo prišli na drugo lokacijo. Ne želijo tudi obremeniti svojih sorodnikov.

Fizioterapija na domu je bolj varna, saj pacinet ne bo prišel v stik zdrugimi ljudmi. Je tudi super v primeru bolezni. Če pa pacient ne želi obiska pa je možno fizioterapijo izvesti tudi na daljavo. Dobro pa je, da jo izvaj izurjen fizioterapevt, ki točno ve, kako pristopiti k pacientu, da ga bo spodbudil in motiviral. To je včasih najtežji del.

Fizioterapija se mora izvajati tudi tako, da se ne poslabšajo durge zadeve pri pacientu, kar je možni pri nestrokovni terapiji ali samo terapiji. Na to je treba kar patziti, vsaj izkušnje fizioterapevtov na to kažejo. Koliko časa bo okrevanje trajalo je odvisno od stopnje bolezni lai poškodbe, starosti pacienta ter od njegove fizične kondicije ter psihičnega stanja. Če je slednje nizko, je dobro da sodeluje še psiholog ali kak drug strokovnjak, ki bo pri celotnem procesu pomagal. Zdravje pa je seveda najpomemebnejše in se je vredno potruditi.