Bosna je po krivici zanemarjena dežela in prezrta s strani turistov, saj jo zasenčita bolj znani Hrvaška in Črna Gora.  Vendar je ta prelepa dežela vredna ogleda, saj v njej bivajo prijazni ljudje in je prekrasna pokrajina ter arhitektura, ki sega kar daleč v preteklost. Kar nekaj biserov pa je med vojnami bilo podrtih in izbrisanih. Bosna skriva številne lepote, ki jih morate videti vsaj enkrat v življenju. Največ turistov seveda obišče Sarajevo in Mostar, vendar Bosna skriva številna druga lepa mesta. Glavno mesto rte države pa je seveda Sarajevo. To je mesto različnih kultur, kjer se srečajo vse vere in kulture Evrope.

Bosna

Sarajevo je že od nekdaj bilo mesto burne zgodovine. V njem se je začela prva svetovna vojna, leta 1984 pa os do bile tudi olimpijske igre. Imenujejo ga tudi mesto sončnih zahodov, ker najdete najbolj osupljive sončne zahode v širši okolici. Sarajevo je v soteski, pravzaprav ozki dolini, ki podari barve in prelivanje svetlobe, kar naredi res prekrasno igro svetlobe.

Bosna ima najbolj Poznan mesto Mostar. Večina je že kdaj videla prepoznaven stari mostarski most preko reke Neretve. Ta most je bil zgrajen v 16. stoletju in je povezoval dva bregova, takrat Bosna niti še ni obstajala, žal pa je bil med vojno leta 1993 uničen. Zelo lep razgled imate lahko z vrha minareta v mošeji. Vzpon je kar zahteven vendar vreden ogleda. Zanimivost sta ostrostrelski stolp ter park Bruce Leeja. Večino turistov pride v Mostar iz Dubrovnika in so tu le en dan, je pa vredno si vzeto dosti več časa za ogled prekrasnega in zanimivega bosanskega mesta.

Bosna vas bo navdušila tudi s svojo kulinariko in ne samo z zgodovinskimi znamenitostmi ter kulturnimi posebnostmi. Prebivalstvo je preveč krutega preživelo vendar je večina ohranila svojo prijaznost, ki je že tradicionalna. Ko boste tam pa povprašajte za tradicionalnimi jedmi, ker so izjemnega okusa.