Prikolice so ponavadi v uporabi v poletnem času, oziroma nekje polovico leta, za drugo polovico leta pa moramo poskrbeti za tako imenovano zimovanje prikolic. Redko kdo ima svojo prikolico čez zimo doma, saj je za to treba kar nekaj prostora. Najboljša varianta je če se odločite za zimovanje prikolic v kampih, ki so namenjeni hrambi prikolic za čez zimo.

zimovanje prikolic

Ker prikolico uporabljamo za poletni dom, imamo v njej tudi stvari in pohištvo, tako, kot če bi bili doma. Nekaj od teh stvari, je tudi več vrednih, naprimer kakšna miza, radio, televizija, in podobne stvari. Ker ne želimo, da nam jih kdo ukrade, je pomembno, da izberemo kamp, kjer je zimovanje prikolic tudi varno.

Pri podjetju Parkiraj avtodom, je hramba vaše prikolice zagotova varna, saj imajo poleg 24 urnega nadzora s kamero, tudi osvetljavo, ter kvalitetno varovanje. Lahko pa se kadarkoli želite odpravite na svojo parcelo pogledat prikolico, katerikoli dan v tednu, katerokoli uro v dnevu. Ampak mislimo, da ni skrbi, da bi zimovanje prikolic pri njih ne bi bilo varno. Ker je prosto parkiranje prikolice zakonsko prepovedano, je še kako pomembno, da svojo prikolico hranite na parceli, ki je temu namenjena in je hramba tam varno.

Ko boste izbirali ponudnika za storitve, kot je hramba vozil za čez zimo, bodite pozorni na to, da je ustrezno poskrbljeno za varnost. Imeti morajo visoko ograjo in 24 urni video nadzor, ter ponoči dobro osvetljavo. Tako se zmanjša možnost, da bi vam iz prikolice karkoli ukradli. Glavni namen takih kampov, oziroma parkirišč za hrambo prikolic je varno zimovanje in hramba tovrstnih vozil na profesionalen in zakonsko pravilen način. Za zimovanje prikolic se nekateri odločijo za ponudnike, ki so blizu njihovega doma, saj je tako lažje, če se slučajno kdaj spomnete, da bi šli v prikolico kaj preverit in se zato ne rabite predaleč voziti.