Tehtnica je naprava, ki tehta, torej meri težo ali maso neke snovi. Tehtnico potrebuje skoraj vsak, saj z njo merimo lahko sestavine za obroke, recepte kot tudi merjenje telesne mase. Gre za gospodinjske tehtnice, ki merijo maso od nekaj dkg naprej do največ 100 kg. Tehtnica, ki meri zelo majhno maso ali večjo od 100 kg pa je že specializirana, industrijska. Ponudba kakovostnih tehtnic ni prav pogosta, zato sledite tej povezavi in našli boste pestro ponudbo kakovostnih industrijskih, medicinskih in laboratorijskih tehnic.

tehtnica

Tehtnice za merjenje zelo majhne mase so laboratorijske, uporabljajo se največkrat za razne kemijske preskuse ali zdravila, uporabljajo pa jih tudi nepridipravi za tehtanje drog. Tehtnica za velike mase pa se uporablja v kmetijstvu, gradbeništvu ali v prometu, največje tehtnice merijo težo tovornih vozil in se uporabljajo na cestah. Jasno je, da morate najpoprej vedeti, za kaj boste tehtnico uporabljali, čemu bo tehtnica služila, nato pa je potrebno najti proizvajalca ali distributerja, ki takšne tehtnice ponuja. Na primer, da ugotovite, da potrebujete v gospodinjstvu ali za delo zelo natančno tehtnico, ki meri tudi manjše mase, ki zna meriti vlago in analizirati, potem potrebujete kakovostne in poverjene tehtnice iz naše ponudbe.

Tehtnica je lahko tudi robustna. Narejena je iz nerjavečega jekla in meri natančno, to pomeni zelo točno. Takšne tehtnice se najpogosteje uporabljajo v trgovinah, mesarijah, špecerijah in na tržnicah za merjenje različnega blaga, predvsem prehranskih izdelkov. Robustna tehtnica ni občutljiva na okolijske vplive, vseeno pa priporočamo redno čiščenje, kot za se aparate, iz higienskih kot tudi tehničnih razlogov za dolgo uporabo.

Med industrijske tehtnice štejejo tudi talne in paletne tehtnice, ki pa so pogoste v industriji ter kmetijstvu. Ponujamo kar nekaj vrst talnih in industrijskih tehtnic, med katerimi lahko izberete glede na to, za aj jih boste uporabljali. Morda je najbolje, da se posvetujete z našim strokovnjakom, ki vam bo strokovno pomagal izbrati ravno pravšnjo tehtnico za vaše potrebe.