Če imate probleme z oteklimi in krvavimi dlesni, ali pa majavimi zobmi, potem je prava odločitev za vas reženjska operacija, ki vam bo povrnila samozavest in odstranila vse nezaželene bolečine v ustih. Reženjska operacija je zelo zahteven poseg in se moramo za to tudi pripraviti in se določiti za dobrega zobozdravstvenega zdravnika. Zobozdravstveni center Lux Dental https://luxdental.si/rezenjska-operacija/ ponuja dobre ponudbe za to operacijo, prav tako pa tudi brezplačen pregled in nasvet, na katerega se lahko prijavite na njihovi spletni strani, kjer si lahko prav tako preberete več na temi reženjska operacija, ter jo malo bolj spoznate.

reženjska operacija

Reženjska operacija ima tudi svoja pravila, ki jih morate upoštevati po operaciji, kot so na primer zdravila, ki nam jih predpiše periodontalna kirurgija moramo jemati točno po predpisih. Paziti moramo na prehrano in na začetku jesti bolj mehko hrano, tekočine, beljakovine, minerale in vitamine in se izogibati žvečenju. Nadzorovati moramo morebitno krvavitev zaradi šivov in premikanja tkiv, in, če je ta močna, potem obiščemo svojega zobozdravnika. Nista priporočljiva pitje alkohola in kajenje v obdobju celjenja rane, saj se lahko to celjenje takrat upočasni. Prav tako, lahko upočasni celjenje kakšno fizično delo, zato je najbolje da dva do tri dni popolnoma počivamo in skrbimo za otekline, krvavitve, ustno higieno, obloge, šive in ostala morebitna krvavenja.

Torej reženjska operacija je brušenje čeljustne kosti, kjer se nato dvigne dlesen in tako lahko zobozdravniki opazijo mesto razgradnje, zloma ali pa kakšen okrušen zob. Ponavadi odbrusijo in preoblikujejo čeljustno kost ob zobu in ob sosednjih zobeh, da lahko omogočijo nadaljnje postopke dograditve zoba. Seveda pa dobra ustna higiena in reženjska operacija lahko preprečita kakršnokoli nadaljnjo tveganje resnih bolezni. Glavno je, da skrbimo za naše zobe in si jih redno ščetkamo vsaj dvakrat na dan ali pa po vsakem obroku, če je mogoče. Ustna higiena je zelo pomembna, in omogoča zdrave in lepe zobe.