Če želite izvedeti kje je najboljša dobava pelet v Sloveniji berite naprej.

V zadnjih letih, se vse več ljudi odloča za gretje z lesenimi peleti. Ta vrsta okolju prijaznejša, cena pa nižja od ostalih alternativ. V trgovini Pleskar najdete Smrekove, ki so zelo kakovostne in najbolj prodajane. Na trgu vse več trgovin oglašuje tiste poceni, ki pa vsekakor niso enake kvalitete.

Ena od prednosti smrekovih je okoljevarstveni vidik, saj pri izgorevanju ustvarijo samo toliko ogljikovega dioksida, kolikor ga je les porabil pri fotosintezi. Če to primerjamo s kurilnim oljem, ta v zrak sprosti kar še enkrat več ogljikovega dioksida, kot lesni peleti. V trgovini so vsi izdelani iz 100 % odpadnega lesa.

Prednosti: narejeni iz smrekovega lesa. Imajo nadpovprečno visoko energijsko vrednostjo in zagotavljajo najvišji izkoristek. Poleg tega je nakup najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Imajo tudi občutno manj emisij, zmanjša se tudi potreba po pogostejšem čiščenju peči.

Zaradi kakovosti so peleti primerni tudi za uporabo v kaminskih pečeh. Imajo nizko vsebnost vlage. Poleg tega ne vsebujejo nobenih dodatkov, lepil ali veziv. So okolju prijazni, ekološki, varni in čisti.

peleti

Zaradi velike uporabe je na trgu vse več različnih proizvajalcev oz. ponudnikov. Zato velja, da je treba biti pri nakupu previden. Nekateri proizvajalci ne zagotavljajo nizke vsebnosti vlage to pa močno povečuje emisije pri izgorevanju.

Nekateri so sestavljeni iz različnih vrst lesa. Do tega velikokrat pride ko kupujemo cenejšo verzijo in ne zagotavlja koristi. Najkakovostnejši peleti na trgu so izdelane iz lesa iglavcev, med najboljše pa uvrščamo smrekov.  Nekateri proizvajalci pri izdelavi v ne uporabljajo le lesa, ampak tudi lubje. To zmanjšuje kakovost, cena pa je še vedno visoka. Pri nakupu se moramo najprej pozanimati o lastnostih, saj lahko drugače hitro kupimo nekakovostne.

Ogrevanje s peleti je ugodno in enostavno. Narejeni so iz odpadka smrekovega lesa, to pa  jih uvršča med izdelke ekološke predelave.