Ko prihaja sezona ogrevanja večkrat iščemo načine, kako se najceneje ogrevat. Danes je kar precej načinom ogrevanja od drv, plina, olja, toplotnih črpalk, so tukaj tudi peleti. So kar en čas na tržišču, saj se vedno več ljudi odloča za njih. Je najcenejši vir ogrevanja, čeprav moramo vedno bit prisotni, da nam je toplo. V Sloveniji je že ogromno ponudnikov, ki vam nudijo različne pelete in prav tako različne cene. V sami vreči je 15 kilogramov, kako dolgo lahko imate eno vrečo težko povem, ker je odvisno kako veliko stanovanje imate. Peleti za ogrevanje so danes najlažje naročen vir ogrevanja, saj lahko kar spleta naročite, ko vam jih zmanjka.

Na spletni strani, ki jo najdete v zgornjem napisu, vidite koliko ponudnikov vam ponujajo za nakup peletov. Tukaj lahko dnevno spremljate ponudnike in prav tako ceno. Večinoma vsi vam ponujajo pelete iz smreke, najdejo pa se tudi iz drugega lesa. Pravijo, da so ti iz smreke najbolj kvalitetni peleti. Če nimate dovolj velikega prostora za shranjevanje, si jih lahko naročujete sproti po eno paleto. Ker morate jih imeti nekje na suhem in paziti, da se vreče ne raztrgajo, da ne pride not vlaga. Vemo, kar je vlažno ne bo tako gorelo, kot suhi peleti.

peleti

Kot ste sigurno opazili imate kar 70 različnih ponudnikov, zato lahko izbirate na veliko. Poiščite ponudnika blizu vas in, če kurite s peleti si naročite toliko palet, kot imate doma prostora. Postavite jih nekam na suho in pazite na vse vreče. Naročite kvalitetne, da bodo res suhi in ne poškodovani. Ogrevanje s peleti je danes poceni ogrevanje, ne potrebujete električne energije. Na spletni strani lahko točno vidite vse podatke od vsakega ponudnika, da ne rabite za vse posebej iskat po spletu. Tako lahko primerjate in res ugotovite kdo vam ponuja za to ceno najboljše pelete.