Parketi so večni, lahko preživijo nekaj generacij, če se malo obnovijo. Zato jih večina ljudi kupi kot talne obloge. Odporni so na vlago in na udarce, če so dobro zaščiteni. Od nekdaj so popularne lesene talne obloge, ker so zelo tople in lepe na pogled. Les je material, k je prijeten za bivanje, ker tudi izhlapeva prijetne lesne vonjave. Parketi so lahko taki, da se jih polaga ročno in lepi sproti ali pa so že narejeni in se polagajo na klik, kar lahko naredite  dejansko tudi smi ni vaš prostor bo v enem dnevu že na razpolago za uporabo.

parketi

Kakovostni parketi so na primer hrastovi, ki se največ kupujejo, ali pa iz kakšnega drugega trdega lesa. Včasih se uporabijo tudi posebni smrekovi parketi. Vsak les pa ima svoje letnice ter svoje barve, zato je izjemno zanimiv parket za vse prostore, kjer je izjemno estetski. Lahko izberete kateri koli odtenek želite, ga pa polakirate ali pa tudi prebarvate v drugo barvo.

Kakovostni parketi se zaradi vzdržljivosti uporabljajo ne smo v hišah, ampak tudi v telovadnicah in proizvodnih halah. Pod parket pa se da položiti tudi talno ogrevanje, kar še dodatno parket naredi funkcionalen in odporen na vlago. Dobro se ga da tudi čistiti samo z vodo ali blagimi naravnimi čistili. Ne uporabljajte agresivne kemije. To mu lahko škodi in vam bo žal.

Kakovostni parketi se lahko polagajo v več vzorcev. Na primer den ob drugega ali v ribjo kost, kar naredi parket še bolj zanimiv. Če ga polaga mojster direktno na tla, bo trajalo neka dni, pa še kar nekaj umazanije se ob nabralo. Zato toplo priporočamo kar parket na klik, ki je že narejen in se ga le položi na tla in to je to. Narejeno. Ne boste verjeli ampak ga lahko takega položite tudi sami. Edino, če boste imeli talno gretje, je dobro, da vam to naredi mojster.