Industrijski sesalec je močan sesalec z več močmi ter posebnimi posodami. Niso vsi enaki, vsak je namenjen sesanju določenih snovi in tekočin ter umazanija ali celo kosov, zato več informacij poglejte na tej povezavi. Industrijski sesalec mora biti kakovosten in je specialno namenjen določenim branžam ali delavnicam ter gospodinjstvom, ki imajo določene zadeve za posesat. To pa so lahko prah, saje, tekočine in podobno.
industrijski sesalec
Kakovosten industrijski sesalec je narejen robustno, da se ne poškoduje, če sesa velike kose ali tekočino. Ima ločene posode bi tudi ločene filtre. Izbirate lahko med več močmi motorjev. Priporočeni so taki, ki so močnejši, ker so bolj zdržljivi pa vi boste z njimi gotov bolj zadovoljni. Ni pa vseeno, katerega kupite. Če bi radi sesali tekočine, ki so razlite ali olje, boste morali kupiti sesalec s posebno posodo ter filtrom, ki loči motor od tekočine, da se motor ne ustavi.
Če pa boste sesali strupen prah, za to boste potrebovali posebne sesalce s posebnimi filtri, ki ne prepuščajo uhajanja finega strupenega prahu v ozračje. Ta je namreč zelo nevaren za dihala ljudi. Nekateri strupeni prahi nikoli več ne gredo ven iz pljuč in lahko povzročijo raka. Resnično dobro se pozanimajte, ali določeni sesalci res dobro tesnijo t er so namenjeni prahu, ki ga imate v delavnici ali proizvodnji.
Industrijski sesalec je lahko uporaben tudi za gospodinjstva, ti opa je tak, ki sesa dimnike. Tam so namreč saje in zelo droben zoprn sajast prah, ki se zažre lahko v pohištvo in obleke ter v oči, gre v nosnice in je zelo zoprn. Zato mora biti tak sesalec tudi dobro zatesnjen, imeti odlične filtre ter zelo široko cev za sesanje, če se vmes najdejo kosi smole v dimniku, ki jih sesalec posesa. Kater industrijski sesalec je primeren za  vas, bo vedle strokovnjak, če se nanj obrnete in poveste, za kaj boste potrebovali sesalec.