Z izrazom LPG terapija so se srečali le redki, zato smo skoraj prepričani, da ste med tistimi, ki zanjo slišite prvič, tudi vi. To pa ne pomeni, da terapija ni znana in priljubljena v svetu, saj jo v resnici uporabljajo številni, danes pa vam želimo predstaviti kako poteka LPG terapija.

Kaj sploh je LPG terapija?

Gre za terapijo oblikovanja telesa, ki na naraven in neinvaziven način poskrbi, da bo vaše telo dobilo obliko, ki vam jo bodo zavidali mnogi. Terapija temelji na nekirurškem liftingu obraza, ki vodi v zatezovanje kože obraza in vratu. Z intenzivno terapijo boste koži povrnili mladostniški videz, ki jo zagotavlja proizvodnja kolagena in elastina.

Gre torej za obliko terapije, ki se zoperstavlja naravnemu poteku staranju in deluje po načelih t.i. antiageing terapije. Prav zato je terapija že dolgo časa priljubljena med različnimi svetovnimi zvezdniki in zvezdnicami, o njihovih ugodnih učinkih pa poročajo različni uporabniki, ki so v boju z slabšo prožnostjo dosegli zavidljive rezultate.

 

lpg-terapija

Lpg terapija zagotavlja mladostniški videz vaše kože.

 

Metoda s katero se izvaja lpg terapija se imenuje endermolift, ki ustvari posebne gibe tkiva, zaradi katerih se stimulira notranjost kože (fibrioblasti). Posledično se koža napne in postane bolj prožna.

Kaj lahko za svojo kožo naredim sam(a)?

Terapija je uspešna ob podpori zdravega načina življenja, ki je ključen za splošno zdravje vaše kože. Zdravje kože zagotavljajo: redna higiena (ta vključuje rabo mlačne vode ter higienskih izdelkov, ki so dermatološko testirani in ne preveč agresivni za vašo kožo); omejevanje poškodb sonca (čeprav vsi obožujemo sončne dni, plažo in pregrevanje na soncu, lahko poškodbe, ki jih povzroči sonce vodijo v nepopravljiva kožna stanja, ki si jih ne želi nihče); omejevanje uporabe solarijev, redno vzdrževanje navlaženosti kože; omejevanje stresnih situacij (stres dokazano vpliva na celice, vključno s celicami kože) ter zagotavljanje zadostnih količin spanca (med spanjem celicam omogočimo regeneracijo, ki vodi v bolj zdrav videz kože). Seveda pa ne pozabite na zdravo, z vlakninami in vodo nasičeno prehrano.