Avtomobilski brisalci so še kako pomembni na našem avtu za samo varnost na cesti. Mogoče si niti ne predstavljamo kako bi potekala vožnja v deževnem vremenu brez njih. Res, da so brisalci že od nekdaj na avtomobilih, ampak imajo res pomembno vlogo. Kako se bi vozili, če ne bi nič videli čez prednja stekla. Zato pa jih vključimo, ko začne deževati oziroma, ko imamo umazana stekla. Nimamo pa jih samo na sprednjih steklih, so pomembni tudi na sami zadnji strani. Uporabljamo silikonske metlice, ki pa zdržijo kar lep čas.

Lahko rečemo, da vse kar uporabljamo na našem avtu je nekako potrošni material. Vse kar se enkrat uniči moramo zamenjati, da je potem vožnja bolj varna in čista. Brisalci so odporni na samo vreme, kot sta mraz in vročina. Prav tako je njihova življenjska doba lahko rečemo kar dolga. Ne se bat, če še jih do sedaj niste zamenjali, da so mogoče že odslužili svoje. Sigurno boste ugotovili, kdaj je čas, da vaše brisalce zamenjate z novimi. Težko je povedat kako dolgo imajo življenjsko dobo. Vse je odvisno koliko jih uporabljate in ob kakšnem vremenu.

brisalci

Brisalci so zelo pomembni na vsakem avtu, tako spredaj, kot zadaj. Mogoče jih od zadaj toliko ne uporabljamo, zato jih imamo dalj časa. Lahko rečemo, da smo nekateri zelo občutljivi na sprednja stekla in si jih redno čistimo. Se zgodi, da so včasih samo brisalci premalo in moramo stekla res temeljito očistiti, mogoče tudi s kakšnim čistilom. Same metlice brisalcev lahko zamenjamo sami. Ne rabimo posebej mehanika, to pa lahko res obvlada čisto vsak. Pri nakupu poglejte kaj piše na škatli, da ne boste kupili napačnih. Vsak avto ima drugačne, saj to ste sigurno že opazili. Prav tako je dobro, da kupite kvalitetne, da bodo vas zdržali dlje čase, kot tisti za malo denarja.