Toplotna črpalka za sanitarno vodo je najbolj varčna naprava za ogrevanje na trgu. Na tej povezavi je kakovostna toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki vam jo vgradijo na hiter in enostaven način. Ker uporabi lahko izključno naravne obnovljive vire energije, kot so zemlja, voda in zrak, je ekološko najbolj sprejemljiva ter varčna možnost, saj bodo ti viri vedno na razpolago brezplačno. Tudi sama montaža in črpalka sta najbolj ugodna, veliko bolj kot ogrevanje na trda goriva, plin ali olje. Dobra novica je tudi to, da tako investicijo podpira in subvencionira država z nepovratnimi sredstvi, zato boste si investicijo povrnili že v treh do petih letih od nakupa.

toplotna črpalka za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je lahko nameščena z bojlerjem ali brez njega. Vgrajene pa ima rotacijski kompresor, ki je izjemno učinkovit, termični ekspanzijski ventil in pa tudi ventilator z EC-motorjem, ki je zelo sposoben ter se ne kvari. Pri svojem delovanju je zelo tiha in nemoteča za okolico.
Novodobna toplotna črpalka za sanitarno vodo je izjemno učinkovita in sledi najnovejšim energijskih trendom na trgu. Poleg tega ima čisto nov izgled tudi, če je le v kleti, kjer ni dosti obiskovalcev, bo zgledala zelo lepo.
Če boste nabavili toplotno črpalko, boste pri ogrevanju dokazano prihranili tudi 80 % energije in stroškov, kar je res veliko, če posebej za večje hiše, ki sedaj ogrevajo na drva, plin ali olje. Sodobna toplotna črpalka za sanitarno vodo je super zato, ker ne potrebuje vzdrževanja in boste tudi tukaj prihranili. Ni vam treba nič čistiti ali paziti. Samo nastavite jo tako, kot želite in bo sama delovala ter vse sama regulirala brez vašega posredovanja.
Tako boste prihranili tudi na vašem času ter se ne boste živcirali v zvezi s tem, vedno pa boste imeli toplo vodo. Včasih lahko ogrejete vodo tudi z elektriko, po želji in če imate še lastno elektrarno na sonce, ste zmagali, ker je potem ogrevanje za vas povsem zastonj.