Etikete so nalepke za vaše proizvode, ki se lepijo na enables. Hitro in učinkovito etiketiranje brez zapletov je najboljše tako, da naročite tisk etiket pri vašem dobavitelja, vi pa jih potem ročno ali strojno nalepite na vaše proizvode. Etikete so lahko različnih oblik in velikosti, vendar so nekatere omejitve, ki jih morate prej poznati, preden jih naročite. Lepite jih lahko na kateri koli material in katero koli obliko embalaže is izberete. Od naročila do dobave bo preteklo največ 24 ur, tako da ne boste nikoli več brez etiket.

etikete

Etikete se lahko lepijo na steklo, kovino, plastiko in les ali kateri koli drug material, ker imajo tako močno lepilo, da se ne bodo mogle odlepiti in pasti z embalaže. Poleg tega so profesionalne etikete natisnjene odbero in kakovostno, da se ne spacajo, ne mažejo in se nan jih ne poznajo prstni odtisi. Napisi in slike so ostre ter barve so zelo lepe in  ves čas enake neglede na to, koliko ponatisov boste naredili.

Dimenzije etiket pa morajo ustrezati vašemu izdelku in tudi stroju, s katerim etiketirate. Lahko je to ročna etiketira ali pa avtomatska in polavtomatske Etiketirke so različnih dimenzij, zmogljivosti in hitrosti ter imajo različne načine avtomatizacije lepljena etiket. Zato so tudi cenovno različni.

Ne da se na vseh strojih iste etikete uporabiti, zato preverite, kateri bo za vas pravi. Odvisno je predvsem od vaše proizvodnje, koliko imate izdelkov in kako široko paleto različne embalaže. Lahko je okrogla, kvadratna, ploščata, ovalna ali kombinirana. Če lepite s strojem, bodo nalepke hitro in natančni ter enakomerno nalepljene, če ne pa jih lahko lepite tudi na roke.

Najcenejše in najlažje je nalepke kar naročiti, ker nimate zaloge, nimate podatka in dodatnih stroškov ter ni napak, za katere bi morali plačevati. Niti vam časa to ne vzame, nalepke pa boste dobivali sproti in jih po potrebi tudi lahko spreminjate.