Decembrski čas definira praznično vzdušje in številne priložnosti za druženje v poslovnih in zasebnih krogih. K celostni podobi posameznika pri tem sodijo tudi počesani lasje, ki jih omogočajo kakovostne krtače za lase.

Namen krtač za lase

Če je nekoč veljalo, da za urejeno pričesko potrebujete le glavnik in škarje, danes ni več tako. Urejen videz vaše pričeske namreč zahteva širši nabor frizerskih pripomočkov, ki vam pomagajo doseči želen videz. Nežno razčesavanje las je kot nežna masaža, ki ugodno vpliva na lasišče, zaradi česar je večji pretok krvi in rast las. In prav to zagotavljajo dobro izbrane, predvsem pa kakovostne krtače za lase.

 

krtače za lase

 

Koristi rednega česanja las

Krtača za lase zagotavlja mini masažo lasišča, kar spodbudi prej omenjeni pretok krvi ter rast las. Z rednim česanjem ne poskrbite le za urejeno pričesko, pač pa odstranite izpadle lase in poskrbite za negovano lasišče. Normalno je, da na dan izgubite tudi do 100 las, ki jih enostavno odstranite pri česanju.

Redno česanje zagotavlja zdravje in sijoč videz las. Če uporabljate kakovostno krtačo za lase, ki poskrbi za ustrezen način česanja, česanje stimulira naravna, zdrava olja, ki nastajajo v podkožnih žlezah znotraj lasnih mešičkov. Posledično postanejo lasje na videz bolj sijoči in zdravi.

Kako pogosto uporabljati krtačo za lase?

Če ste v skupini posameznikov, ki obožuje krtačenje las in zanj poskrbi tudi večkrat dnevno, vas moramo nekoliko razočarati. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da ljudje, ki lase razčesavajo redkeje, izgubijo manj las. Zato je za krtačenje smiselno poskrbeti dvakrat dnevno – zjutraj in zvečer. Na ta način poskrbite za raznos naravnih olj, seveda le, če k razčesavanju pristopate počasi in nežno.

Namesto zaključka

Nega lasišča predstavlja osnovno higiene vsakega posameznika, ki nenazadnje poda prvi vtis o posamezniku. Nežno in redno česanje poskrbi, da so vaši lasje zdravi in sijoči. Bodite pa pozorni, če so vaši lasje krhki, suhi, poškodovani.  Če gre za stanje, ki je moteče, pa priporočamo obisk osebnega zdravnika ali dermatologa.