Can am so štirikolesniki, ki so zelo zmogljivi in so narejeni za delovne stroje. Najprej so bili narejeni za lovce, za gozdarje, delavce na terenu in za vojsko. Veliko pa so jih uporabljali tudi na kmetijah. Še danes so can-am stirikolesniki najbolj cenjeni prav za terensko delo na terenih, kjer ni nobenih poti, so ovire in klanci. Na njih se lahko priklopijo tudi plugi in prikolice. Vendar so omejitve, koliko so lahko težkim, da se ne prevrnejo.

can am

Štirikolesniki ali Quadi can am so hibridi, ki jih lahko uporabljate tudi za izlete in za športno vožnjo. Veliko jih uprolabjjao za safarije ter divjo vožnjo po neokrnjeni naravi. Imajo vitle in pogon na vsa štiri kolesa, zato pa se lahko izmažejo iz vsake situacije.

Vozila can am lahko vozijo povsod. Imajo lahko štiri kolesa ali pa celo več. Največkrat imajo sedeže kot na motorju enega za drugim. So pa tudi take različice, da jih imajo enega bo drugem lai celo več za  več ljudi. Vendar so ta vozila veliko večja od običajnih. Največkrat so podobna motorjem na štirih kolesih. Tako se jih tudi krmili.

Vozila can am so zelo različna po moči in izvedbi. Tudi po namembnosti. Ko ugotovite, za kaj ga boste potrebovali, vam bo tudi jasno, katero različico bi lahko uporabili. Tega potem nabavite. Največkrat se ne dajo registrirati, vendar so zadnje čase že take različice, k lahko delno vozijo po asfaltu ter se jih da homologirati.

Ne priporočamo pa jih voziti po asfaltu, ker za to niso narejeni. Ker os zelo kratki, imajo kratko medosno razdaljo, jih lahko vrže na asfaltu iz ovinka. Če se to ne bi zgodilo, bi raztrgalo togo podvozje. Sicer pa imajo kar dobre blažilnike in mehke napihljive gume, da se lahko vozijo po neravnem terenu in vožnja ni preveč neudobna. Če ste začetnik, kupite manj močan model.