Sončna elektrarna je dobra sodobna rešitev za vašo lastno in samo oskrbno elektriko. Vaša sončna elektrarna vas bo rešila pred krizo, pred pomanjkanjem elektrike, ogrevanja in pred velikimi podražitvami. Super novica je to, da država in občine podpirajo z nepovratnimi sredstvi vašo investicijo v sončno elektrarno, če je povezana v državni sistem. To je tudi dobro za vas, ker boste lahko prodajali elektriko, ko jo boste imeli preveč in jo boste lahko dobili iz sistema nazaj, če vam jo bo primanjkovalo. V primeru, da jo oddate več, boste imeli dobiček. To pa pokaže poračun, seveda pa vse lahko sprosti spremljate sami preko pametnih aplikacij in interneta.

sončna elektrarna

Vaša sončna elektrarna naj bo tako velika, kot so vaše potrebe. V primeru, da bi radi elektriko oddajali v sistem in služili, pa mora biti toliko večja. Ni se vam treba truditi, da bi to znali izračunati. Mojstri, ki vam bodo postavili elektrarno na ključ, bodo vse to naredili namesto vas. Tako bo izračun gotovo pravilen in točen. Vi le priskrbite zadnje položnice, da se iz njih vidi, koliko na mesec porabite elektrike.

Če se sončna elektrarna dela na oddaljenem kraju, kjer ni možnosti sistemske elektrike, ne bo subvencije, vendar boste pa imeli elektriko in udobje bivanja na tem kraju. Tam bo mojster izračunal porabo glede na vaše porabnike elektrike, ki so predvideni v stavbi. Mali porabniki so gotovo električne žarnice. Da porabite čim manj, je dobro, da uporabite LED luči, ki niso potratne.

Večji porabniki so vsi električni stroji, računalnik, gospodinjski aparati in tudi televizija. Dovolj močna sončna elektrarna bo z lahkoto vse napajala, če ste na pravem kraju. To pomeni, da je večino leta sonce in da ni veliko oblakov ali dolgih zimskih dni. To je skoraj po vsej Sloveniji, izjeme so barja in soteske ter stavbe v senci gora ali hribov. Tudi drevesa ne smejo biti na poti proti soncu in če so, jih bo treba odstraniti.