Ob hladnih deževnih dneh in dneh, ko se nam preprosto ne da kuhati vedno paše kakšna juhica. nekateri uživajo v trgovinskih juhicah v paketkih, katere stresemo v vrelo vodo, počakamo in že so nared. Nekateri pa si raje vzamemo čas in skuhamo domačo juho z polno vitamini, čeprav s prvo opcijo ni nič narobe, ker nimamo vsi veliko časa za kuhanje. Ena od najboljših juh je porova juha, saj ima nešteto zdravilnih snovi, katere pomagajo pri odpornosti in imunskem sistemu. Sigurno je vaša najbolj okusna porova juha prišla od babic, katere skrivajo polno receptov, kateri obujajo spomine na otroštvo.

porova juha

Če nimamo nekoga, ki nam bi predal recept za porovo juho lahko vedno pogledamo na splet, kjer najdemo ogromno načinov priprave pora. Por lahko jemo surovega ali pa termično obdelanega, v obeh primerih ima zdravilne učinke. Porova juha je zelo enostavna za pripravo. Najprej na ponvi prepražimo nekaj čebule (dokler ne porjavi) nato med tem dodamo malo pora in ostalih sestavin, ter zalijemo z vodo ali kakšno jušno osnovo. Nekaj časa jo še kuhamo, kasneje pa dodamo smetano za kuhanje, da dobi kremen okus. Če želimo jo po potrebi še solimo ali začinimo z poljubnimi začimbami, vendar ne smemo pretiravati, da ne izgubimo značilen okus pora.

Taka porova juha bo navdušila še najmanjše ljubitelje juh in spremenila mnenje tistih kateri pora ne marajo. V juhi je še vedno ohranjen okus pora, vendar ni tako intenziven in ima sladko podlago saj se je pražil s čebulo in vpil vse okuse ostalih sestavin. Ta juha je lahko odlična predjed ali pa kar glavna jed. V njo se okusno priležejo na majhno popečeni koščki kruha ali jušne kroglice, da dajo malo teksture. Če še niste, probajte tudi vi narediti porovo juho. Njena priprava je zelo enostavna, tudi začetniki jo lahko naredijo in verjamemo, da se je ne boste naveličali.