V poplavi najrazličnejših vrst stavbnega pohištva bi lahko rekli, da je les vedno znova v modi. In če smo pred nekaj leti v svoje domove še serijsko nameščali PVC-okna, se les v zadnjih letih spet vrača. Lesena okna so ne le zelo priljubljena, ampak imajo tudi številne prednosti, ki jih preprosto morate izkoristiti. Če vas zanima, kakšna okna iz lesa so trenutno v modi, obiščite Gašper okna.

lesena okna

Lesena okna so prava izbira že zato, ker so narejena iz naravnega materiala. Les za tovrstna okna mora biti kakovosten, najpogosteje iglavce, kot sta smreka ali macesen. Velika prednost lesenih oken je tudi, da nudijo dobro toplotno in zvočno izolacijo, hkrati pa prepuščajo nekaj zraka, tako da se vam ne bo treba bati, da bi se vam v prostorih nabrala plesen, kot to velikokrat vidimo v prostorih, kjer so vgrajena okna iz umetnih mas. Lesena okna imajo tudi dolgo življenjsko dobo, seveda ob primerni negi, ki je redno brušenje in barvanje, še posebej, če so pogosto na dosegu padavin in močnega sonca. Vremenske razmere pač naredijo svoje in nanje noben les ni povsem odporen. Je pa les zelo dobrodošel tudi zato, ker v domove prinaša občutek, topline, domačnosti, udobja in sproščenosti. Bivanje v okolju, ki je obdano z lesom, bo še prijetnejše, zato vam res ni treba dolgo premišljevati, kakšna okna bi izbrali.

Lesena okna se podajo prav k vsem vrstah zgradb in opremi. Tudi, če ste za moderen in minimalističen slog, se bodo takšna okna prav lepo podala zraven, saj se da les tudi primerno pobarvati, če vam njegova naravna barva morda ni všeč. Kljub temu pa smo mnenja, da lesu pustimo biti to, kar je, zato se nam zdi najboljše, da lesena okna takšna tudi ostanejo. Na soncu bodo najverjetneje tako ali tako potemnela, seveda pa jih morate dobro zaščititi z lakom, da vam bodo dolgo in dobro služila.