Ginekomastija oziroma korekcija prsi, je poseg odstranitve žleznih tkiv dojk, ta se izvaja tudi na moških, v teh primerih pa je ta korekcija prsi znana, kot korekcija ginekomastije. Ta poseg je torej namenjen za odstranitev odvečnih žleznih tkiv oziroma dojk in pa tudi prekomerne maščobe s prsnega koša, to pa bo temu določenemu moškemu ustvarilo bolj napet in pa tudi veliko bolj gladek videz njegove prsnega koša, torej to povzroči zelo lep videz moškega prsnega koša. Korekcija prsi

Ta korekcija prsi, je včasih tudi potrebna, v primeru odstranitve odvečne kože, to je vsekakor odvisno od stopnje te ginekomastije in pa seveda tudi obsega osebkovih povešenih prsi. Ta korekcija ginekomastije ima danes vsekakor zelo velik razne psihološke koristi, ta pa lahko tudi zelo znatno izboljšalo kakovost življenja, tega moškega, ki imel ta poseg opravljen, torej osebe, ki se bo odločila za izvajanje tega posega.

Morda se sprašujete, kar sploh je tisto, kar povzroča to ginekomastijo. Torej korekcija prsi je danes vsekakor bolj ali manj pogosta, ta pa lahko določenemu osebki prizadene samo eno dojko ali pa kar obe dojki hkrati. Ta pa lahko temu osebku, torej temu moškemu povzroči razne, lahko tudi zelo hude psihološke težave, zadrego in pa tudi zelo slabo samozavest. Vzroki te ginekomastije so danes vsekakor dobro znani, ta se lahko pojavi zaradi pretirane telesne teže, torej zaradi debelosti, hormonskega neravnovesja, jemanja določenih zdravil ali pa drog, kot je marihuana, ali pa tudi zaradi raznih določenih zdravstvenih težav, vseeno pa je pri veliki večini primerov, ta dejanski vzrok neznan.

Za korekcijo prsi pa so ustrezni vsi kandidati, ki so popolnoma zdravi, psihično zelo stabilni, ki so v dobri telesni kondiciji in tisti, ki imajo primerno telesno težo, ali pa stabilno telesno težo, po izgubi prekomerne telesne teže. Najustreznejši pa so tisti moški, ki imajo prenapeto in pa elastično kožo prsnega koša.