Zima je nekako čas za prehlade in obolenja. Čeprav pravijo, da danes ni drugih bolezni, mislim, da ni tako. Kašelj je en tak nahod, ki je v tem času zelo prisoten. Nekaj si lahko preberete na tej spletni strani https://www.farmedica.si/kaselj.html . Ko dobimo kašelj ni najbolj prijetno počutje, posebej ne, ko govorimo o suhem kašlju. Moramo pa vedeti, da sam kašelj ni nič slabega, saj nam čisti dihalne poti, lahko ga omilimo z zdravili iz lekarne, lahko pa si pripravimo kar nekaj naravnih pripravkov. Lahko ga dobimo čez celo leto, najpogostejši pa je v mrzlem času.

Pravijo, da je obrambni mehanizem našega telesa. Zato vas ne rabi kaj posebej skrbeti, ko pride do kašlja. Res, da nam takrat ni prijetno in se včasih zelo težko izkašljamo, zato pa pravim, da si lahko pomagamo z raznimi pripravki. S kašljem izločamo iz pljuč odvečno sluz. Poznamo različne vrste samega kašlja, saj tudi zelo različno med seboj kašljamo. Najbolj nam je nekako znan suhi, ki res ni prijeten. Preden gremo v lekarno po kakšno zdravilo je dobro vedet za kateri kašelj se gre, da dobimo primeren sirup. Če se kašelj ponavlja in ne poneha je dobro, da obiščemo svojega zdravnika, da nam posluša zdravnik pljuča.

kašelj

Lahko nam tudi zelo pomagajo domači pripravki od naših babic. Ti so naravni in so zelo priporočljivi, saj, kot sem omenila so naravni. Za naše otroke je najboljše, da obiščejo zdravnika, da res oceni njegovo zdravje. Navadno kašelj ni nevaren je lahko rečemo pomemben pri prehladu, da nam očisti dihala. Pri samem jemanju zdravil moramo upoštevati vsa navodila, saj se jemljejo zdravila tako dolgo, da dosežemo učinek. To pomeni pri kašlju, da prenehamo kašljati. Če niste prepričani, če je kaj narobe pokličite vašega zdravnika ali se oglasite pri njem in bo ocenil to vašo težavo.