Avto preproge zadržujejo umazanijo in vodo, ki bi jo lahko s obutvijo prinesli v avto in s tem umazali podlago. Preproge nam s tem nudijo zaščito in odpornost proti vsakršnim peskom in odvratnostim madežem. Kvalitetne avto preproge so narejene iz gume ali “rubbasola”, ki podoben material gumi vendar ima boljše tako fizikalne kot kemične lastnosti.

avto-preproge

Avto preproge se izrezujejo po merah in določenih oblikah. Kakovostne preproge so zelo enostavne za čiščenje saj nadomestek gume nudi odprte prekate, ki poskrbijo za tako učinkovito in preprosto čiščenje. Preproge so po navadi sestavljene iz dveh sprednjih in dveh zadnjih preprog, ki pa se po obliki malo razlikujejo saj rabimo na voznikovem in sovoznikovem sedežu več prostora, kot na zadnjih sedežih. Avto preproge vsebujejo na vsaki strani tudi pritrdilne čepke saj ne želimo, da se naša preproga med vožnjo premika. Ko se preproga umaže jo lahko preprosto odstranimo iz vozila in jo očistimo. Po končanem čiščenju jo pritrdimo nazaj in že smo pripravljeni na nova potovanja in uživanje v vožnji z mehkimi in privlačnimi avto preprogami, ki so različnih oblik in vzorcev kar jim, da unikaten izgled.

Avtomobilska industrija napreduje iz dneva v dan na vseh področjih in elementih, ki povezujejo osebne avtomobile. Tudi avto preproge so pomemben del, saj si vsak posameznik želi udoben in privlačen izgled ter udobno vožnjo brez drsečih podlag, in trdovratnih preprog, ki jih je nemogoče očisti, saj  so stare in neuporabne. Veliko podjetij v avtomobilskih industrijah uporablja tehnologijo merjenja s pomočjo laserja vendar je ročno merjenje v nekaterih primerih bolj primerno in natančneje. Kot primer lahko vzamemo podjetje “Gledring”, ki je vodilno podjetje v izdelavi gumijastih preprog za vsak avto. Tako napredno tehnološko podjetje uporablja ročno merjenje dimenzij saj verjamejo da, je vsaka vzeta mera unikatna in edinstvena. Zato se preproge Najboljše kakovosti in služijo svojemu namenu.