Sigurno vas je kdaj že bolel trebuh, saj nas že včasih boli, če nekaj ne pojemo dobrega ali se mogoče preveč najemo. Ampak vemo, da bodo te bolečine minile, pa ne gremo do zdravnika. Če pa so te bolečine hujše in se pojavljajo iz dneva v dan, pa je dobro stopit do zdravnika. Saj je trebušna votlina velika, kjer imamo kar nekaj organov in nikoli ne vemo kaj nas točno boli. Zdravnik nas pošlje na uz trebuha, kjer lahko točno ugotovijo naše težave oziroma bolečine. Ni nujno vedno, da nas boli trebuh, lahko so krive ledvice.

ultrazvok trebuha

Že zgoraj sem omenila ledvice in se mogoče komu zdi to čudno. Zavedat se moramo, da je trebušna votlina velika, v njej imamo kar nekaj organov, kot so ledvice, trebušna slinavka, vranica, želodec, črevesje, vse to je lahko povezano z bolečinami v trebuhu. Zato je še kako pomembno, da nam naredijo ultrazvok trebuha, kjer lahko točno ugotovijo kaj nas boli. Za ultrazvok je sigurno že vsak slišal, mogoče ste ga že kdaj opravljali, samo na drugem delu telesa. Za vse tiste, ki ne veste to je postopek, ki ni boleč, če vas to skrbi. Ne rabite imet posebnih priprav. Edino za ultrazvok trebuha morate biti na tešče, zjutraj je dobro, da odvajate blato in pol ure pred posegom spijete vsaj pol litra vode. Vse to vam bo tudi povedal zdravnik, ko vas bo poslal na ultrazvok.

Kot sem že omenila, ultrazvok trebuha ni beleč postopek, ne pušča posledic in opravijo ga lahko vsi tudi nosečnice. Ležite na hrbtu, na predel želodca vam stisnejo poseben gel, nato pa se s sondo sprehajajo po vašem želodcu. Zdravnik, ki to delo opravlja vidi na posebnem računalniku notranji del trebušne votline in bo točno ugotovil kje je vzrok za vaše bolečine.