Business coach je izkušena oseba, ki je sama podjetnik in je že doživela veliko podjetniških vzponov ter padcev. Zato lahko pomaga drugim podjetnikom na tej poti, da naredijo preboj za velik uspeh v življenju. Na tej povezavi lahko izveste, kdo je najboljši business trener / coach in kako lahko top ostanete tudi vi. Postanete lahko certificiran business coach, ki je usposobljen, da lahko vodi ljudi skozi proces učenja in rasti do zanesljivega uspeha. seveda je pogoj, da je človek marljiv, deloven, ni jokav in da res dela na sebi in prakticira. Sprejeti mora tudi padce in poraze, ker so del uspeha.

business coach

Business coach vas lahko vodi skozi proces eno osebo ali celoten tim in tudi oddelek nekega podjetja. Velikokrat se ukvarja s posamezniki, ki so uspešni, kot so športniki in pevci ter influencerji. Običajno jim kakšna veščina na poti do uspeha manjka, da postanejo resnično bogati in uspešni. K temu spoznanju, kaj morajo izboljšati in kako, jim pomaga coach, ki se ukvarja s poslovanjem.

Vsak kvaliteten business coach je tudi sam podjetnik, drugače ne more nikomur pomagati. Ne more nekdo voditi drugega, če sna nima določenih izkušenj in ne ve, kaj doživlja drug človek. Najboljši podjetniki so propadlo večkrat in tudi so začeli iz nič. Redko kdaj se najde kdo, ki je že imel izkušnje in zaledje za uspeh. Te ponavadi hitro propadejo ni se ne poberejo, ker niso vajeni neuspehov.

Kakovosten business coach vas lahko usmeri in pomaga v eni minuti, čeprav se vi že nekaj časa ukvarjate s težavami in se vrtite v krogu. Če je on sam to pri sebi doživel, ve, s čim se soočate in pomaga razumeti, kak pa lahko ta problem rešite. Včasih se celo prelevi v svetovalca in vam odpre druge dimenzije, o katerih ne morete niti sami razmišljati, ker ne veste, da obstajajo.