Zobni vsadki nadomestijo vaše zobe in so kot vaši pravi. Strokovna priprava zobnih vsadkov je izjemno pomembna, saj morajo biti kakovostni in mora jih vstaviti izkušen strokovnjak, drugače imate lahko težave. Če kupite manj kakovostne vsadke in zdravnik hiti ter vam ne naredi vsega zdravljenja prej, preden vsadi vsadke, potem se tkiva ne primejo na zob in se tudi začno vnetja ter druge komplikacije, zaradi katerih je treba vsadke odstraniti in namestiti šele po zdravljenju. Stari zobni vsadki pa niso več uporabni.

zobni vsadki
Kakovostni zobni vsadki so sicer dražji, vendar se splačajo, saj imajo grobo površino iz titana, ki je prijazna človekovemu telesu in tkivo vašega zoba se bo dobro zaraslo okoli njega, zato bo vsadek deloval enako, kot če bi imeli vaš lasten zob. Če dobro vzdržujete ustno higieno, potem bo ta zob z vami trajno. Zobni vsadki zgledajo enako kot vaši zobje in nihče ne bo ugotovil, da nimate svojih. Zobna krona je izdelana iz keramike in se lahko tudi sname po potrebi. Vsadek pa je vsajen v kost čeljusti enako, kot korenina zoba.
Ni pomembno, koliko zob vam manjka. Vstavi se lahko en vsadek, dva, več ali vsi zobje. S tem, da se na nekaterih zobeh naredijo mostički. Če vam manjkajo vsi zobje, pa se vstavijo štirje vsadki in ostalo se zobe pripne na mostiček. Tako bodo zobni vsadki rešili težavo in boste spet lahko jedli hrano normalno ter zgledali lepo. Ne bo vam treba jemati zob ven iz ust in bodo trdno na mestu. Ni tako, kot pri protezi, ki zna žuliti ali pasti iz ust, če je ne prilepite in jo morate ponoči sneti iz ust, da je ne pogoltnete.
Preden vam zobozdravnik naredi vsadke, pa vas bo pregledal in pozdravil, kar je treba, ker brez zob ostanemo takrat, ko so v ustih zobne bolezni, ki so povzročile izgubo zob. Zato izberite res kakovostnega domačega zobozdravnika, ker postopek lahko traja dlje časa.