Preprosto in hitro pecivo, ki ga lahko spečeta zase ali za rojstni dan svoje prijateljice, službeno zabavo ali družinsko srečanje je zagotovo trikrat pečeno pecivo. Zanimivo pri njem je to, da ga pečeš kar trikrat saj se plasti dodajajo postopoma ena na drugo. Spodnja plast je sestavljena iz piškotov in masla, srednja je skutina in vrhnja je iz kisle smetane. Pecivo je izjemno sočno in vredno greha. Z njim boste zagotovo navdušili svoje prijatelje.

V kolikor želite pripraviti trikrat pečeno pecivo sedaj, potrebujete naslednje:

  • 300 g keksov,
  • 300 g masla,
  • 600 g skute,
  • 6 jajc,
  • 189 g sladkorja,
  • Dva vanilina sladkorja
  • 600 g kisle smetane
  • 70 g sladkorja

Potrebujete pekač dimenzije 30 x 25 cm.

Pripravite si vse potrebne sestavine in veselo na delo! Kot smo že povedali se trikrat pečeno pecivo peče v treh stopnjah. Izberite pekač, ki ustreza meram in ga namažite z maslom, lahko pa uporabite tudi papir za peko. Vklopite pečico na 180°C, tako bo temperatura ravno pravšnja, med tem pa nadaljujte z delom. Za trikrat pečeno pecivo je potrebno zdrobiti kekse, lahko si pomagate tudi z mlinčkom za orehe ali pa katerim drugim. V naslednjem koraku rahlo razpustite maslo, ki ga dodate keksom in dobro premešajte. Prvo plast tako razporedite po pekaču, vse skupaj dobro potlačimo in postavite v pečico za 8 minut. Pečeno prvo plast vzamete iz pečice in ohladite. Nadaljujemo z drugo plastjo za pecivo. Zmešajte skuto, sladkor in  vanilin sladkor ter postopno umešajte jajca in maso polijte po piškotnem testu. Skupaj postavite v pečico in pecite 20 min. Prav tako zmešate kislo smetano s sladkorjem in polijete po plasti skute in ponovno pečete 8 min na 180°C. Počakate, da so ohladi in pustite stati kak dan, da se trikrat pečeno pecivo lepo prepoji in zlije.

trikrat pečeno pecivo

Trikrat pečeno pecivo pa lahko pripravite na LCHF način pri čemur sledite naslednjemu receptu:

  • 2 jajci,
  • 2 žlici razmaščene mandljeve moke,
  • 2 žlici sladila v prahu,
  • 1 čajna žlička cimeta v prahu,
  • 1 žlica kisle smetane,
  • Ščepec vinskega kamna,

Za skutno plast:

  • 300 g skute,
  • 3 jajca,
  • 2 žlici sladila,

Smetanov preliv:

  • 400 g kisle smetane,
  • 2 žlici sladila.

Najprej se tako kot pri prvi možnosti lotimo prve plasti. Ločimo rumenjake od beljaka i katerih stepemo čvrst sneg. Rumenjake in ostale sestavine zmešamo v gladko zmes

Jajce ločimo rumenjak od beljaka. Iz beljaka naredimo sneg in ga prihranimo za kasneje. Rumenjak in vse sestavine za testo zmešamo v kremno zmes. Zmesi počasi primešamo še beljake. V pekač dimenzije 30 x 25 cm položimo papir za peko in maso nežno razporedimo po dnu pekača. V predhodno ogreti pečici pečemo prvo plast na 175°C 10 minut. Vzamemo iz pečice in ohladimo. Medtem pripravimo drugo plast za trikrat pečeno pecivo. Zmešamo tri jajca dodamo sladilo in z paličnim mešalnikom umešamo skuto, da dobimo gladko zmes. Skutino plast polijemo po prvi plasti in pečemo 25 minut. V zadnjem koraku zmešamo še kislo smetano in sladilo, kar polijemo po skutnem delu in ponovno pečemo še 10 minut.

Tako kot pri prvi možnosti trikrat pečeno pecivo pustimo, da se ohladi, najbolje čez noč. Naslednji dan razrežemo in ponudimo našim gostom.

Pa dober tek!