Dandanes lahko preko spleta kupite že skoraj vse. Kupite lahko hrano, ličila, pohištvo, obleke in še veliko več. Morda ste si zaželeli dobro belo vino in nakup traminca preko spleta lahko opravite v le nekaj klikih. Obstajajo namreč spletne trgovine, ki se ukvarjajo zgolj s prodajo vin in ostalih alkoholnih pijač, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo. Ena takih trgovin je Drinx, kjer lahko pobrskate po bogati izbiri najrazličnejših alkoholnih pijač, od vin, žganih pijač in piv. Še posebej vina so priljubljena pijača za vsako priložnost, saj so zelo raznolika. In ne glede na vaš okus, boste zagotovo našli tako vino, ki vam bo ustrezalo.

traminec

Belo ali rdeče vino

Generalno se vina delijo na bela in rdeča vina. Tako belo, kot rdeče vino lahko najdete v različnih izvedbah. Vina se med seboj razlikujejo po raznih lastnostih. Zato se zagotovo najde vino, ki vam bo všeč. Ko se govori o belih vinih, je znana vrsta belega vina traminec, pri rdečih vinih pa je to merlot.

V osnovi gre za različno grozdje, iz katerega je vino narejeno, saj so trte med seboj zelo različne. Potem pa se vina še dodatno delijo na sorte, tako da se jih lažje loči.

Traminec je belo vino

 

Če se govori o tramincu, so mnogi mnenja, da gre za izjemno kakovostno vino. Traminec je belo vino, ki se ga prideluje iz plamenite stare trte. Iz kje točno izhaja, ni popolnoma znano, sumijo pa, da izvira iz Tirolske. Traminec je sladko vino in se ga pije za posebne priložnosti. Sicer ni tako sladek, kot rumeni muškat, vseeno pa ima bogat okus. V njem se najde visoka stopnja alkohola, ni tako kisel in ima veliko arome. Postrežete ga lahko ob hrani, kot je slanina ali piščanec, prav tako pa dobro zaokroži jedi iz bližnjega vzhoda. Tramincev je malo morje in za vsakega velja neka posebnost.