Suhi led je vrsta tehnologije čiščenja je zelo podobna peskanju, kjer se medij pospeši s tokom zraka pod pritiskom, da vpliva na ciljno površino, le da se učinek podvoji. Suhi led z razliko v temperaturi ustvarja napetosti in lome na površinski plasti ter s kinetično energijo svojih peletov odstranjuje usedline, ne da bi poškodoval osnovni material. Zaradi mehkega načina nanašanja je čiščenje s suhim ledom v mnogih pogledih boljše od peskanja. Ne luknja in ne poškoduje spodnje površine in hitro sublimira v zrak. Ne pušča sekundarnih ostankov in ne razjeda ali obrabi ciljne površine. Tolerance so ohranjene in večino opreme in strojev je mogoče očistiti, ko so na mestu, transport ni potreben.

 suhi led
Suhi led ima več prednosti. Naenkrat očisti številne predmete z različnimi kompleksnimi geometrijami. Opremo čistijo na lokaciji, zato prevoz ni potreben in se prihrani pri demontiranju, prevozi ter montaži. Odlikuje ga hitro izhlapevanje, ki ne pušča odpadkov, le odstranjen material, ki se ga z lahkoto odstrani. Edini rezultat čiščenja s suhim ledom je očiščen obdelovanec in suho odstranjen material. Suhi led se spremeni v neškodljiv zemeljski plin ogljikov dioksid. Pri delu se ne uporablja vode, zato ni možnosti za razvoj mikroorganizmov. Postopek čiščenja je brez prahu ali peska in brez kemikalij, ki bi poškodovale površino, hkrati je to čiščenje okolju prijazno.
Poleg pritiska materiala za peskanje, hladna temperatura suhega ledu minus 78,5 °C, ki “eksplodira” proti materialu, ki ga je treba odstraniti. Metoda je podobna drugim oblikam abrazivnega peskanja, kot je peskanje s peskom, peskanje s plastičnimi kroglicami ali peskanje s sodo, ki nadomešča suhi led kot medij za peskanje. Suhi led je uporaben pri odstranjevanje lepila, odstranjevanje olja, maščob, bitumna, silikona, tiskarskih barv, PU pene, barve, odstranjevanju ostankov iz rezanja in korozijskih plasti ter parafina.
Obiščite zgornjo povezavo in se naročite za sestanek ter posvet s strokovnjakom, ki lahko pride k vam na teren in oceni s čim ter kako hitro lahko očistijo vaše stroje in proizvodnjo.