Kamin je eno najbolj naravnih ogrevanj na drva, ki ga človeštvo pozna že od nekdaj, le da so danes kaminska kurišča moderna, lepa in zelo varna. Ogenj in drva so lepa na pogled, res topla, ker oddajajo prijetno naravno toploto, ki seva. Lep kamin zato pričara v prostoru čarobno vzdušje in ogreje prostore tudi, če je zunaj precej pod ničlo, sneg in dež ter led. Drva pa se vedno dobijo in so poceni ter varna za uporabo, saj so moderni kamini plinotesni. So super za vse prostore in stavbe ter za mlade družine, ki nimajo časa.

kamin

Kakovosten kamin je lahko standarden, po naročilu prilagojen ali unikaten. Največ ljudi kupi standardnega, ker so kaminski vložki že narejeni in traja zgolj en mesec, da dobite tovrstno ogrevanje prostorov in tudi sanitarne vode, če želite imeti dve funkciji v eni napravi.

Mlade družine ga imajo rade, ker jih ni ves dan doma in ko pridejo ter zakupijo, je prostor takoj lep, saj ogenj seva močno toploto vanj. Čez čas pa se ogreje že zgornji del kamina, iz katerega pod strop potem piha nežna topota, ki kroži po vseh prostorih in jih stalno enakomerno greje. Super je tudi zato, ker se obzidava okoli kamina toliko segreje, da oddaja toploto, ki jo je kamin akumulira, še več kot en dan v prostor, ne da bi se kurilo v kaminu.

Kamin je lahko odrt v eno smer tako, da se vidi ogenj skozi steklo, ki so dejansko vrata za nalaganje. Odprt je lahko na dve strani ali tri in celo samostojno lahko stoji sredi prostora kot taborni ogenj, da se lahko poseda okoli njega. Standardne kamine se seveda individualno prilagodi glede funkcije in izgleda. Unikatne kamine in kamine po naročilu pa povsem prilagodijo vašim željam, vendar jih je treba čakati tri mesece, ker se bo naredil poseben kaminski vložek, ki je unikaten.