Električna kolesa so super prevozno sredstvo predvsem za po mestu in tudi podeželju, ker so lahka za upravljati, ne potrebujete posebnega izpita, pomagajo pa premagovati dolge razdalje in pripeljati domov kakšno robo iz trgovine. Nakup električnega kolesa je dobra investicija, ker lahko tako kolo poganjate lastno nožno in si tako ohranjate zdravje ter varčujete z elektriko, kjer pa je velik klanec ali da se utrudite od dolge vožnje pa si lahko pomagate z električnim motorjem na kolesu. Električna kolesa so v mestih vedno bolj popularno prevozno sredstvo, ker se ne zataknete v prometu in lahko parkirate praktično povsod.

električna kolesa

Kakšna električna kolesa pa os v redu za nakup? Predvsem taka, da so primerne velikosti za vas glede na vašo postavo in potrebe, glede na vašo telesno kondicijo, ker nismo vsi ljudje enaki, zato je dobro, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal električno  kolo tudi izbrati. Barvo pa boste izbrali sami mar ne, ker imajo na razpolago precej različnih in boste zagotovo našli za sebe to, kar vam ustreza.

Električna kolesa se razlikujejo po moči motorja, vzdržljivosti baterije, načinu polnjena in kakovosti ogrodja, zato se dobro pozanimajte, katera baterija koliko časa drži, da ne boste ostali brez nekje na pol poti, ker so res različne. Nekatere so močnejše od drugih in te so seveda tudi dražje.

Električna kolesa bodo v mestih gotovo precej nadomestila avtomobile, sploh če bo trajal kriza ker si vedno manj ljudi avtomobile lahko privošči zaradi vzdrževanja, cene in tudi zaradi registracije same ter dragega bencina. Še vedno je elektrika cenejša, sploh če imate samooskrbno, ponekod lahko polnite celo brezplačno, glede na vse prihranite zajeten kupček denarja, ki ga lahko vlagate v pametne dolgoročne investicije za hude čase. Vsekakor se splača bolj kot avto ali motor, vzdržal pa bo še celo dlje časa kot katero koli drugo vozilo.