Dodatno zdravstveno zavarovanje se potrebuje, če so kakšne večje in drage operacije, nesreča, hujše bolezni ali dodatna zdravljena ter zdravila, ki so kakovostnejša. Tega osnovno zavarovanje ne krije v celoti in lahko pacienta zares veliko stane. Da bi se izognili ogromnim zdravstvenim stroškom, je dodatno zdravstveno zavarovanje dobra izbira, ker mesečna ali letna premija res ni visoka. Ne boste pa tega vloženega denarja dobili nazaj, če boste hvala bogu zdravi.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje ni obvezno je pa skoraj nujno za vsakega, ker nikoli ne veš, kdaj potrebuješ drago zdravstveno storitev ali zdravila. Najbolje je tako zavarovanje skleniti takoj po končanem zaključenem študiju in ko status študenta poteče. Rok za to je eno leto, da se še upošteva, da je premija neugodnejša.

Vsako leto, ko zamudite, se premija poviša za nekaj odstotkov in še to je problem, da vam zavarovanje prve tri mesece sploh ne velja. Če zbolite in se takrat šele zavarujete, vam bo dodatno zdravstveno zavarovanje začelo veljati šele čez 3 mesece in vse stroške do tedaj boste krili sami. To pa je lahko zelo zelo drago.

Dodatno zdravstveno zavarovanje je cenejše za mlade in tiste, ki se zavarujejo takoj po šolanju. Premija se s starostjo seveda viša, saj je tudi tveganje za zavarovalnico večje, da bom orala plačevati draga zdravila in zdravljenje za takega pacienta. Takšno zavarovanje seveda lahko sklenete pri vsaki za to registrirani zavarovalnici.

Med njimi ni bistvenih razlik v ceni, v storitvah pa so kar razlike, zato vsak prisega na svojo zavarovalnico, največ pa na tisto z največjo tradicijo pri nas. Najbolje je, da se pri agentih dobro pozanimate tudi o drobnem tisku in pogojih in če kaj ne razumete zahtevajte pisno pojasnilo. Kasneje lahko to kdaj pride res prav. Kot vidite ni za odločati glede zdravstvenega dodatnega zavarovanja, čeprav je prostovoljno je kar nujno za vse.