Varnost podjetja ob uporabi spleta je zelo pomembna

Varnost podjetja je zelo pomembna stvar, še posebej dandanes. To je zato, ker brez pravilno nameščenih varnostnih protokolov lahko kdo vdre v naše podatkovne baze v podjetju. To lahko povzroči hude težave za stranke in pravne postopke za podjetje. Varnost lahko preprosto uredimo tako, da se zaščitimo s požarnim zidom ali šifriranjem programov oziroma datotek. S tem tudi preprečimo kopiranje ali pa popolno krajo datotek. Nekatera podjetja, ki se ukvarjajo s programi, pogosto, ko stisnejo podatke na datoteke, jih tudi šifrirajo zato, da ne bi prišlo do goljufije ali pa prevare med uporabo programa.

Zato pogosto, ko uporabljamo različne programe, opazimo, da uporabljajo posebne ključe za dostop do nekaterih funkcij. To je običajno zato, da preprečijo piratstvo njihove tehnologije. To je tudi v namen za finančno varnost podjetja, saj če bi vsi vedeli, kako je program narejen, bi lahko konkurenčno podjetje ali kdorkoli naredil program, ki bi bil praktično enak, brez posebnega truda.

varnost podjetja

Nobena vrsta šifriranja ni 100 % zanesljiva, vendar pa, ko šifriramo produkt, si lahko vsaj zagotovimo nekaj tednov, preden lahko pirati prevarajo postopek preverjanja licence. Nekatera podjetja uporabljajo različne načine preverjanja legitimnosti produkta. Na primer zelo priljubljen način preverjanja legitimnosti se imenuje “Denuvo.” Denuvo je tako imenovani “DRM”, ki ga nekateri programi uporabljajo, da preverijo, ali je produkt pravilno aktiviran na njihovih strežnikih. Tovrstni način preverjanja legitimnosti je lahko pomemben za varnost podjetja in uporabnikov.

Podjetje, ki shranjuje osebne podatke, kot so številke kreditnih kartic od njihovih uporabnikov, potrebujejo takšne programe, saj ti vsake toliko časa preverijo podatke, ki jih imajo shranjene na strežnikih s podatki uporabnika. Če se tej ne ujemajo, lahko varnostni program prekine povezavo ali pa zablokira dostop do plačila, vendar pa imamo s takšnimi programi lahko težave. Pogosto lahko pride do napake in bo sistem zablokiral legitimne uporabnike. Varnost podjetja se lahko tudi upočasni, saj program zazna tako legitimne uporabnike kot nelegitimne.

Nekateri programi lahko popolno prenehajo delati, ko izgubijo povezavo z internetom. Povezava z internetom je v glavnem zato, da preverijo serijsko številko različnih računalniških delov, s tistimi, ki so na njihovih strežnikih. To je tudi v primeru, ko uporabljamo programe v podjetju. Za varnost podjetja bo program zabeležil, katere komponente so v računalniku in jih nato naložil na strežnik. Pogledal bo tudi, kateri operacijski sistem je naložen na računalnik in kateri program zahteva odobritev za delovanje. Prijava programov je v nekaterih primerih omejena. Programi včasih dovolijo, da se s samo eno licenco lahko registrira program na treh različnih računalnikih.

Glasba se je čez leta zelo spremenila

Glasba je velik del našega življenja, z njo pa so se ljudje ukvarjali že od prazgodovinskih časov. Arheologi so v jamah in nekaterih drugih najdiščih razkrili mnoge inštrumente. Najbolj pogost inštrument, ki so ga arheologi odkrili, je posebna flavta, ki je narejena iz živalske kosti. Čez tisočletja so se inštrumenti in pesmi razvijali od narodnih pesmi do klasičnih kompozicij.

Najbolj pogoste pesmi so bile o narodnih herojih. Tovrstne pesmi so se ustno prenašale iz generacije v generacijo. Pesmi so se začele zapisovati v srednjem veku, ko so izumili poseben zapis za note. To je posebna vrsta pisave v petih vrsticah ali pa več, kjer se note zapišejo na vrstice glede na njihovo tonsko višino. Glasba se drugače ne more zapisati.

Najbolj znana glasbenika tega obdobja in kasneje sta Beethoven in Mozart. Mozart in kasneje Beethoven sta zaznamovana kot dva izmed najbolj pomembnih glasbenikov 18. in 19. stoletja. Brez njih ne bi imeli klasičnih kompozicij, kot so Rekviem, Čarobna piščal in Simfonija številka 40 ali pa Simfonija številka 5 ali 9 ali pa Sonata za klavir št. 14. Te skladbe so ene izmed mnogih, ki so prepoznavne kot najpomembnejše pesmi v klasičnem žanru.

glasba

Kasneje na začetku 20. stoletja se je začela doba jazza. Jazz je glasba, ki vzame vire iz različnih glasbenih vrst in je imel velik vpliv na glasbene zvrsti, ki so se razvile po njem, kot so tako imenovane “Blues” in “Soul” ter “Funk” zvrsti. Jazz je pomagal tudi pri razvijanju Rocka in Rock & Roll zvrsti. Med najbolj znane skladatelje jazza spadajo: Miles Davis, Duke Ellington, John Coltrane, Charlie Parker in Herbie Hancock. Ti glasbeniki so prispevali znane skladbe, kot so, “All Blues”, “So What”, “Sophisiticated Lady” ter “In a Sentimental Mood”. Tovrstna glasba je dominirala velik del 20. stoletja.

Rock je postal zelo popularen v 50. letih prejšnjega stoletja. Najbolj znana skladatelja tistih časov sta bila Elvis Presley in Chuck Berry. Elvis je bil najbolj znan s skladbo “Hound Dog”, Chuck Berry pa z “Johnny B Goode”. Rock glasba se je nato razširila na nove zvrsti, kot so Punk, Heavy Metal in Alternative.

V 70. letih prejšnjega stoletja je postal zelo popularen tudi Pop. Najbolj znani pop izvajalci 70. let so bili ABBA, Elton John, Led Zepplin in David Bowie. Abba je s skladbo “Waterloo” zmagala Evroviziji leta 1974. Najbolj popularni skladbi Eltona Johna sta bili “Rocket Man” in “Tiny Dancer”. David Bowie je leta 2016 na žalost mnogih njegovih oboževalcev umrl. Za seboj pa je pustil popularne skladbe, kot so “Space Oddity” in “Heroes”.